VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
FİRMA REHBERİ
İLAN REHBERİ
BİZE ULAŞIN
YAZARLAR
Kariha Haber Yazılımı

@ Haber Tarihi : 11 Mayıs 2018 15:03:43

0 Yorum

Kez Okundu.

Belçika'nın Anvers kentinde, okullardaki başörtüsü yasağının kaldırılması planlanıyor

Belçika'nın ikinci büyük kenti olan Anvers, eğitim kurumlarında 9 yıldır yürürlükte olan başörtüsü yasağını kaldırmaya hazırlanıyor.

Belçikanın Anvers kentinde, okullardaki başörtüsü yasağının kaldırılması planlanıyor

Başörtüsü yasağı kararı, 2009 yılında dönemin Sosyalist Partili eğitim sorumlusu Robert Voorhamme'nin önerisiyle alınmıştı.

Yasağın gerekçesi, "öğretmenlerin başörtüsü ile derse girmesinin, öğrenciler üzerinde dayatma yaratması ve tarafsızlık ilkesini ihlal etmesi" olarak açıklanmıştı.

BBC'de yer alan habere göre Anvers eğitim sorumlusu Inge Verhaert, 9 yıl önce partisinin önerisiyle alınan okullarda dini sembollerin kullanılması yasağının acilen gözden geçirilmesini istedi.

"Dünya şu anda 9 yıl öncekinden daha farklı görünüyor" diyen yetkili, işyerlerinde ve okullarda giderek daha fazla insanın başörtüsü yasağından kurtulmak istediğini söyledi.

Verhaert, başörtüsü taktıkları için derse girmesine izin verilmeyen birçok yetenekli öğretmeni ellerinden kaçırdıklarını da vurguladı.

Inge Verhaert'in önerisi bu ay içinde Anvers Kent Konseyi'nde ele alınacak. Özellikle milliyetçi partilerin yasağın kalkmasına karşı olduğu belirtiliyor.

Anvers eğitim sorumlusu, kent konseyinde yasağın kaldırılacağını umuyor. Ancak bu konuda görüş birliği sağlanamazsa, kent yönetiminin farklı bir düzenleme için harekete geçeceğini belirtiyor.

Etiketler: Okul, Belçika, başörtüsü, Anvers
Henüz Bu Haber İçin Yorum Yapılmamış
Adınız Soyadınız
Güvenlik Kodu
BENZER HABERLER